Merhaba,
APRS özelliği olan bir el telsizi almak istesem hangi modeli tavsiye edersiniz? Bazı modellerde aprs sinyal gönderirken diğer bantta gönderme alma yapılamıoyr gibi şeyler duydum. Kullanım kolaylığı ve bu tip teknik engeller yaratmayan bir model tavsiye ederseniz çok sevinirim.
Sevgiler,
TB2DDB
Op. Bekir
El telsizi tavsiyesi
Re: El telsizi tavsiyesi
Merhaba Bekir Bey,
APRS'li el telsizlerini YAESU ve KENWOOD üretiyor. Her iki markada da, APRS çalışırken diğer tarafta dinleme ve konuşma yapabilirsiniz.
Kenwood TH-D7 ve TH-D72 kullandım, tavsiye ederim, şimdilerde TH-D74 çıktı, sanırım en iyisi bu.
Yaesu modellerini kullanmadım. Şimdilerde FT-2 modeli var, kullanan arkadaşlar yorum yaparlarsa bende öğrenmiş olurum..
Fiyatları 400-600 dolar arasında değişiyor..
Saygılar,
APRS'li el telsizlerini YAESU ve KENWOOD üretiyor. Her iki markada da, APRS çalışırken diğer tarafta dinleme ve konuşma yapabilirsiniz.
Kenwood TH-D7 ve TH-D72 kullandım, tavsiye ederim, şimdilerde TH-D74 çıktı, sanırım en iyisi bu.
Yaesu modellerini kullanmadım. Şimdilerde FT-2 modeli var, kullanan arkadaşlar yorum yaparlarsa bende öğrenmiş olurum..
Fiyatları 400-600 dolar arasında değişiyor..
Saygılar,
Atila, TA1DX
73!
APRS, Amatör Telsizcilere özel bir haberleşme şeklidir,
ARAÇ TAKİP SİSTEMİ DEĞİLDİR.
73!
Bilgi için teşekkürler, Kenwood'da digirepeater özelliği de varmış. Sanırım alırsam Kenwood alacağım.
Bu arada bu el telsizlerinde yayın yapacağınız aprs frekansını UHF'den seçebiliyor musunuz?
İstediğiniz frekansta APRS sinyali gönderebilirsiniz. Ama sizi duyacak sistemler sadece VHF 144.800 de..
UHF de sistem var mı bilmiyorum??
Saygılar
UHF de sistem var mı bilmiyorum??
Saygılar
Atila, TA1DX
73!
73!