Tracer V2.2
Re: Yeni Tracer
Öncelikle böylesine başarılı çalışma için emeği geçen herkese teşekkürler. Bizim sorunumuz şu vertex 2500 mobil cihaza trackeri bağlantısı gösterildiği gibi bağladık, ancak harici cihaz ile tracker aynı beslemeden beslendiği zaman tx yaptığında modülasyon ya çok düşük yada hiç yok. trackeri başka bir gerilim kaynağıyla çalıştırdığımızda ise bu problem ortadan kalkıyor, yani şaseleri birleştirdiğimizde bu problem oluyor tracker ı ve mobil cihazı değiştirsem de nafile hiçbir şekilde çözüme ulaşamadık. Biryerde bi hata yapıyoruz galiba ama çözemedim. Konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim. 73.
Merhaba,
Bağlantıları cihazın arka kısmında bulunan 15 pinli aksesuar konnektörün den aşağıda ki bağlantı şeklini kullanarak bağlarmısınız ?
Tracer Pin Vertex Pin
1-GND --------------------- 3
2-Mic Out--------------------1
3-Audio Input---------------2
7-PTT Out-------------------6
Bu bağlantı şekline göre zaten şaseler bağlı olması gerekirdi.. Yani cihazları iki ayrı kaynaktan beslemiş olsanız bile şaseleri zaten Vertex ve tracer bağlantısı ile birleştirilmiş oluyorsunuz.
Diğer önemli bir husus ise Vertex cihazı Aksesuar konnektöründen göndermeye geçirebilmeniz için Vertex cihazının harici PTT özelliğini aktif etmeniz gerekiyor. Aksi taktirde yukarıdaki bağlantı şeklinde belirtilen 6. pin üzerinden Vertex göndermeye geçmeyecektir.
Bağlantıları cihazın arka kısmında bulunan 15 pinli aksesuar konnektörün den aşağıda ki bağlantı şeklini kullanarak bağlarmısınız ?
Tracer Pin Vertex Pin
1-GND --------------------- 3
2-Mic Out--------------------1
3-Audio Input---------------2
7-PTT Out-------------------6
Bu bağlantı şekline göre zaten şaseler bağlı olması gerekirdi.. Yani cihazları iki ayrı kaynaktan beslemiş olsanız bile şaseleri zaten Vertex ve tracer bağlantısı ile birleştirilmiş oluyorsunuz.
Diğer önemli bir husus ise Vertex cihazı Aksesuar konnektöründen göndermeye geçirebilmeniz için Vertex cihazının harici PTT özelliğini aktif etmeniz gerekiyor. Aksi taktirde yukarıdaki bağlantı şeklinde belirtilen 6. pin üzerinden Vertex göndermeye geçmeyecektir.
mükemmel bir şekilde çalışıyor elleriniz dert görmesin bu kadar kolay programlama ve havaya hemen çıkabilme görmemiştim çok sevindim çalışmalarınızda başarılar dilerim
73
73
Merhaba
Cihazı başarıyla kurdum, evden deneme yapıyorum iyi bir antenle ama aprs.fi den kendimi göremiyorum. 144.800 den düzenli sinyal gönderiyor telsizden alıyorum. GPS mavi led devamlı yanıyor bağlantıda.
Digirepeater veya YM1IST APRS lere bağlantı yapıp yapmadığımı nasıl anlayabilirim acaba?
73, TA1LSX
Cihazı başarıyla kurdum, evden deneme yapıyorum iyi bir antenle ama aprs.fi den kendimi göremiyorum. 144.800 den düzenli sinyal gönderiyor telsizden alıyorum. GPS mavi led devamlı yanıyor bağlantıda.
Digirepeater veya YM1IST APRS lere bağlantı yapıp yapmadığımı nasıl anlayabilirim acaba?
73, TA1LSX
Merhaba,TA1LSX wrote: ↑24 Sep 2017, 15:24Merhaba
73, TA1LSX
Sorunun ne olduğuna birlikte bakalım.. Teamwiever bağlantısı için hazır olduğuzda Callbooktan numarama erişip whatsuptan yazın lütfen.
73
Merhaba
Şimdi görülebiliyor. Sanırım belli bir süre geçmesi gerekli.
https://aprs.fi/#!call=a%2FTA1LSX-9&tim ... &tail=3600
https://www.aprsdirect.com/details/main/sid/910894
Teşekkürler
Şimdi görülebiliyor. Sanırım belli bir süre geçmesi gerekli.
https://aprs.fi/#!call=a%2FTA1LSX-9&tim ... &tail=3600
https://www.aprsdirect.com/details/main/sid/910894
Teşekkürler
Öncelikle elinize emeğinize sağlık demek istiyorum.
1. Rf kirliliği yapmadan, şehir içinde falan dönüşlerimizi görebileceğimiz en uygun nasıl purogramlamalıyız.
2. Wouxun 6d el telsizine kulaklık girişinde baglantı yapıp çalıştırabılırmiyiz.
1. Rf kirliliği yapmadan, şehir içinde falan dönüşlerimizi görebileceğimiz en uygun nasıl purogramlamalıyız.
2. Wouxun 6d el telsizine kulaklık girişinde baglantı yapıp çalıştırabılırmiyiz.
Smart beacon seçeneğini kullanarak mümkün olan en az beacon gönderimi yapılır. Yada gps time özelliğini kullanarak her saat içinde iki kez olmak şartı ile iki ayrı zaman girerek bu zamanlarda beacon gönderebilirsiniz.
Cihazının kulaklık girişindeki ilgili girişlerine Tracer ın harici pinlerini bağlayabilirsiniz. Ancak tracer üzerindeki 1 watt çıkış yeterli gelmiyor ise kullanacağınız 5wattlık cihazın da çok etkisi olmayacaktır.
Cihazının kulaklık girişindeki ilgili girişlerine Tracer ın harici pinlerini bağlayabilirsiniz. Ancak tracer üzerindeki 1 watt çıkış yeterli gelmiyor ise kullanacağınız 5wattlık cihazın da çok etkisi olmayacaktır.
tracer in kendi üzerindeki 1 watt ile ve harici telsiz ile yaklaşış 4-5 watt veren test ettim Semih beyin dediği gibi çok fark yaratmadı. 10-15 watt civarlarına çıkabilirsek bir mobil cihaz ile o zaman bariz fark yaratacaktır.TA2AWO wrote: ↑03 Oct 2017, 11:54Smart beacon seçeneğini kullanarak mümkün olan en az beacon gönderimi yapılır. Yada gps time özelliğini kullanarak her saat içinde iki kez olmak şartı ile iki ayrı zaman girerek bu zamanlarda beacon gönderebilirsiniz.
Türk övün, çalış, güven.
Yanıtınız için teşekkür ederim. Sorunu çözdük Vertex' in ses çıkışlarını ters bağlamamızdan kaynaklı sorun yaşıyormuşuz. Şuandaki sorunumuz harici mobil cihaz bağladığımızda harici cihazımız sürekli tx te kalması. Konuyla ilgili Emirhan Bey' e Whatsapp tan video gönderdim. Karta fiziksel bir işlem uygulamadan sorunu çözemiyorum en son yazılımı denedim gene aynı.