tüm arkadaşlara sevgi ve saygılar
montaj yapmak isteyen arkadaşlar resimleri ve anlatımları dıkkatle takıp edersenız ucuz gps nasıl cıhaza montaj edildiğini gorebilir kendım tarafından montaj edilmiştir sorunsuz bır şekilde çalışmaktadır
ilk once gps secimini yapaalım aliexpressde veya herhangi bır sıteden gps secımını yapalım ben vkel kullandım modeli resimlerden alabılırsınınz
ucuz olan cevırıcı max232 montajını kabloların renk durumuna gore rx-tx 5v şase baglantılarını yapın burada dıkkat etmenız gereken max 232 ye giriş ve cıkış kısmıdır
cıhazın kafa kısmının sökümünde cıvatalara dikkat
buradakafada yandan gps 2,5 mm jack girikısmında rx ve tx uclarını baglayın (ben sadece rx ucuna bagladım tx gerek yok)
burada gps uyduları gorebileceği dış alanda test ini yaptım gayet guzel ılk calıştırma ıcın bıraz bekleyın baud rate 9600 yapın bu diğer ayarlar normal bırakın bu arada ekranda gps ıkonunun yanıp sondugunde gps bılgılerını aldıgını goreceksınız
gps kafa icine anten kısmı dış tarafa gelecek şekilde cıft taraflı band ıle yapıştırın
bende diger sitelerde yapılan örneklere baktıgımda 5v voltaj ucu hep aynı yerden alındıgını gordum buradakı yanlış olan cıhaz kapalıda olsa gps calışıyordu buda aractakı akü den sureklı beslenmesı uzun sure arac kullanılmadıgın da akunun boşalmasıydı bu ucu ben degıstırerek başka bır yerden aldım telsiz acıldıgında voltaj geldıgınde gps acılıyor aku bıtmıyor bu duzeltmeyı alltakı resımde goreceksınız
şunuda atlamıyalım benım kullandıgım gps 232 degıl o yuzden arada cevırıcı var sız 232 olanı alırsanız cevırıcısız dırek baglayın
herkeze 73
TA2VR
KENWOOD TMD 710 GPS MONTAJ
KENWOOD TMD 710 GPS MONTAJ
- Attachments
-
- 20161129_133633.jpg (2.64 MiB) Viewed 6695 times
-
- 20161129_133052.jpg (2.26 MiB) Viewed 6695 times
Re: KENWOOD TMD 710 GPS MONTAJ
Teşekkürler, çok güzel bir çalışma. Giriş çıkış kablolarının bağlantı yerleri ve MAX232 bağlantıları için şema-görüntü var mı??
Atila, TA1DX
73!
APRS, Amatör Telsizcilere özel bir haberleşme şeklidir,
ARAÇ TAKİP SİSTEMİ DEĞİLDİR.
73!
APRS, Amatör Telsizcilere özel bir haberleşme şeklidir,
ARAÇ TAKİP SİSTEMİ DEĞİLDİR.