IPONE ile aprs
IPONE ile aprs
Merhaba
ios kullanıcıları için önereceğim program
POCKETPACKET
hem internet üzerinde hemde rf üzerinden kullanılabiliyor.
rf ile kullanım videosu ve ayarlar anlatımı linkte mevcut ta4acv Çagatay
https://www.youtube.com/watch?v=kAb_URvJ8kY
73
Ali
ios kullanıcıları için önereceğim program
POCKETPACKET
hem internet üzerinde hemde rf üzerinden kullanılabiliyor.
rf ile kullanım videosu ve ayarlar anlatımı linkte mevcut ta4acv Çagatay
https://www.youtube.com/watch?v=kAb_URvJ8kY
73
Ali
Re: IPONE ile aprs
Ali Bey merhaba,
Programda tüm ayarları yapmama rağmen,sadece kendi menüsündeki haritada kendi istasyonumu görüyorum.TX interval sürem 1 dk da,APRS-IS tüm menü ON konumunda ve euro.aprs2.net serverına bağlıyım.
Anladığım kadarıyla mobil olarak telefonun pozisyonunu kullanarak TX yapması gerek,yanlışsa düzeltin lütfen.
Şimdiden çok teşekkürler.
Programda tüm ayarları yapmama rağmen,sadece kendi menüsündeki haritada kendi istasyonumu görüyorum.TX interval sürem 1 dk da,APRS-IS tüm menü ON konumunda ve euro.aprs2.net serverına bağlıyım.
Anladığım kadarıyla mobil olarak telefonun pozisyonunu kullanarak TX yapması gerek,yanlışsa düzeltin lütfen.
Şimdiden çok teşekkürler.
If your number is up,We ll find you!!!
merhaba
program ayar resimleri ektedir
server Türkiye seçili
haritata istasyonlar hemen gelmiyor programı açık bıraktıkça bağlanmaya başlıyor
birde izlenecek alanı km olarak büyüttükçe bu süre uzuyor
yakın istasyonları görmek istiyorsanız 100 km yeterli
server Türkiye seçili
haritata istasyonlar hemen gelmiyor programı açık bıraktıkça bağlanmaya başlıyor
birde izlenecek alanı km olarak büyüttükçe bu süre uzuyor
yakın istasyonları görmek istiyorsanız 100 km yeterli
- Attachments
-
- IMG_6834.PNG (205.21 KiB) Viewed 11996 times
-
- IMG_6840.PNG (200.03 KiB) Viewed 11996 times
-
- IMG_6838.PNG (122.64 KiB) Viewed 11996 times
-
- IMG_6837.PNG (139.54 KiB) Viewed 11996 times
-
- IMG_6836.PNG (163.43 KiB) Viewed 11996 times
-
- IMG_6835.PNG (154.36 KiB) Viewed 11996 times
merhaba
server turkiye.aprs2.net seçili
haritada istasyonlar hemen gelmiyor programı açık bıraktıkça bağlanmaya başlıyor
birde izlenecek alanı (Range Filter )km olarak büyüttükçe bu süre uzuyor
yakın istasyonları görmek istiyorsanız Range Filter 100-200 km yeterli
server turkiye.aprs2.net seçili
haritada istasyonlar hemen gelmiyor programı açık bıraktıkça bağlanmaya başlıyor
birde izlenecek alanı (Range Filter )km olarak büyüttükçe bu süre uzuyor
yakın istasyonları görmek istiyorsanız Range Filter 100-200 km yeterli
- Attachments
-
- IMG_6835.PNG (154.36 KiB) Viewed 11994 times
-
- IMG_6836.PNG (163.43 KiB) Viewed 11994 times
-
- IMG_6837.PNG (139.54 KiB) Viewed 11994 times
-
- IMG_6838.PNG (122.64 KiB) Viewed 11994 times
-
- IMG_6834.PNG (205.21 KiB) Viewed 11994 times
-
- IMG_6840.PNG (200.03 KiB) Viewed 11994 times
Ali bey ;
Bilgilendirme icin tesekkur ederim,deneyip size de bilgi verecegim.
Saglicakla...
Bilgilendirme icin tesekkur ederim,deneyip size de bilgi verecegim.
Saglicakla...
Bu programda biraz sorun yasadim,Ali bey size de ozelden yazdim.
Akabinde hepimizin bildigi aprs.fi nin IOS versiyonunu denedim.Gayet stabil ve akici calisiyor.Tabi surekli internetinizin acik olmasi gerekli.
Suana kadar cozemedigim konu;
sadece aprs.fi sitesinden datalari gorebiliyorsunuz,ornek olarak aprsdirect.com dan ayni datayi goremiyorsunuz.
Sanirim kendi serverlariyla ilgili birsey.
Akabinde hepimizin bildigi aprs.fi nin IOS versiyonunu denedim.Gayet stabil ve akici calisiyor.Tabi surekli internetinizin acik olmasi gerekli.
Suana kadar cozemedigim konu;
sadece aprs.fi sitesinden datalari gorebiliyorsunuz,ornek olarak aprsdirect.com dan ayni datayi goremiyorsunuz.
Sanirim kendi serverlariyla ilgili birsey.
Merhaba,
...sadece aprs.fi sitesinden datalari gorebiliyorsunuz,ornek olarak aprsdirect.com dan ayni datayi goremiyorsunuz....
demişsiniz, neyi kastettiğinizi anlayamadım? örnek verebilir misiniz mümkünse ??
...sadece aprs.fi sitesinden datalari gorebiliyorsunuz,ornek olarak aprsdirect.com dan ayni datayi goremiyorsunuz....
demişsiniz, neyi kastettiğinizi anlayamadım? örnek verebilir misiniz mümkünse ??
Atila, TA1DX
73!
APRS, Amatör Telsizcilere özel bir haberleşme şeklidir,
ARAÇ TAKİP SİSTEMİ DEĞİLDİR.
73!
Atila bey merhaba,
Malumunuz RF olarak aprs datasi gonderdigimizde harita bazli izleyebilecegimiz (en azindan benim bildigim) 2 site mevcut.aprs.fi ve aprsdirect.com.
Bu programla IOS ya da Android tabanli cihazinizda kullanim sirasinda "beacon tx" yapildigi zaman,haritada sadece aprs.fi sitesinde gorunuyor.Diger sitede gorunmuyor.Program bahsi gecen sitenin urunu oldugu icin acaba sadece kendi serverlarin da izin veriyor olabilir. (sahsi dusuncemdir
Selamlar
Malumunuz RF olarak aprs datasi gonderdigimizde harita bazli izleyebilecegimiz (en azindan benim bildigim) 2 site mevcut.aprs.fi ve aprsdirect.com.
Bu programla IOS ya da Android tabanli cihazinizda kullanim sirasinda "beacon tx" yapildigi zaman,haritada sadece aprs.fi sitesinde gorunuyor.Diger sitede gorunmuyor.Program bahsi gecen sitenin urunu oldugu icin acaba sadece kendi serverlarin da izin veriyor olabilir. (sahsi dusuncemdir
Selamlar
Ilk resim aprsdirect.com ikinci resim aprs.fi sitesinden ayni anda alinan goruntuler.
- Attachments
-
- IMG_0607.PNG (165.28 KiB) Viewed 11974 times
-
- IMG_0606.PNG (153.49 KiB) Viewed 11974 times
Merhaba, Ben android tablette aprsdirect kullanıyorum, istasyonun üzerine tıkladığımda aynı detayları görebiliyorum??
Tabletim arabada, ben TMD 710 ile APRS çalışırken, tablette aprsdirect i açıp kendimi TRACK ve CENTER yapyorum ve yol boyu kullanıyorum. İstediğim istasyona dokunup detayları görebiliyorum..
APRS fi de siz dokunmadan mı bilgiler çıkıyor??
Yalnız bende iki tablet var, birisinde aprsdirect hiç açmıyor, uyarı veriyor, tarayıcı html 5.0 üzeri olması gerekiyormuş.. Bu nedenle o tablette openaprs.net açıyorum..
Tabletim arabada, ben TMD 710 ile APRS çalışırken, tablette aprsdirect i açıp kendimi TRACK ve CENTER yapyorum ve yol boyu kullanıyorum. İstediğim istasyona dokunup detayları görebiliyorum..
APRS fi de siz dokunmadan mı bilgiler çıkıyor??
Yalnız bende iki tablet var, birisinde aprsdirect hiç açmıyor, uyarı veriyor, tarayıcı html 5.0 üzeri olması gerekiyormuş.. Bu nedenle o tablette openaprs.net açıyorum..
Atila, TA1DX
73!
73!